Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 noiembrie a.c., a avut loc la Seminarul Teologic „Sfântul  Apostol Andrei" din Galați simpozionul științific cu titlul: „Tradiţia în familie şi şcoală – provocările modernismului“ la care au participat reprezentați ai seminarelor teologice din București, Piatra-Neamț,  Buzău, Târgu-Neamț, Iași, Slobozia, Tulcea, Huși dar și de la mai multe licee din Eparhia Dunării de Jos.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în capela seminarului de către Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, în prezența elevilor seminariști din toată țara, răspunsurile la strană fiind date dumnezeiesc de Corul Seminarului din Huși.

La final a sosit în capelă Înaltpreasfințitul Părinte Casian împreună cu delegația din Grecia condusă de IPS Nectarie, Mitropolit de Kerkyra și Paxos, și cu Preasfințitul Irineu Duvlea, Episcop de Vatra în Statele Unite ale Americii.

La îndemnul IPS Părinte Casian lucrările simpozionului au debutat în capelă, precucernicii părinți și elevii de la seminarele din țară făcând un scurt rezumat a lucrărilor pe care le-au pregătit pentru simpozion.

La final IPS Nectarie, reprezentantul Bisericii Elene a ținut să-și exprime bucuria pentru momentele pe care le trăiește, împărtășind tinerilor elevi un cuvânt de încurajare din experința sa.

Tot astăzi s-a lansat și volumul: „Mărturisirea dreptei-credinţe, reflectată în viaţa de seminar şi în cea de familie“, realizat de elevi ai seminarului gălăţean  şi ai altor seminare teologice din ţară.

Este a 10-a ediție a simpozionului și de-alungul acestor ani s-au văzut roadele acestor întâlniri duhovnicești ale viitorilor teologi și preoți, care vor ieși de pe băncile seminariilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook