Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 noiembrie 2011, biserica "Sfântul Apostol Andrei" de pe platforma Combinatului Siderurgic Arcelor Mitall din Galați și-a sărbătorit hramul. Preasfințitul Ioachim Băcăoanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Românului și Bacăului a săvărșit aici Sfânta Liturghie cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos, în prezența unui sobor de preoți și diaconi și a muncitorilor combinatului.

La final a sosit și Înalpreasfințitul Casian împreună cu IPS Nectarie de Kerkyra și Paxos, cu PS Corneliu, Episcopul Hușilor, PS Irineu de Vatra din Statele Unite ale Americii și reprezentați ai delegației Bisericii Elene. Pentru că e zi de mare sărbătoare la slujbă a fost invitat și directorul general al Arcelor Mitall Galați, domnul Eric Remisz, împreună cu membri consiliului de conducere a combinatului.

Înalpreasfințitului Părinte Casian a amintit că acestă biserică de stil ștefanian ctitorită de Lashmi Mitall, este una dintre cele mai mari familii de credincioși de la Dunărea de Jos pentru că deservește mai mult de 10.000 de muncitori de pe platforma siderurgică. A urmat apoi o slujbă de pomenire pentru aproximativ 330 de persoane care au murit în accidente de muncă de-alungul timpului.

De la biserică delegația de înalților ierarhi a mers în vizită la Oțelăria Combinatului unde i-a binecuvântat pe muncitori și s-a rugat Bunului Dumnezeu să-i ferească zilnic de tot răul și să se întoarcă cu bine acasă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook