Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XXII-a după Rusalii, credincioşii parohiei Țepeş Vodă, Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, au participat la sfinţirea bisericii parohiale cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Prima mențiune documentară despre localitatea Țepeş Vodă datează din anul 1881 şi este legată de inaugurarea căii ferate Buzău – Făurei – Galaţi.

Biserica a fost construită între anii 1997-2004, prin râvna preotului Trif Gligor, în timpul suplinirii parohiei de către acesta.

În data de 18 decembrie 2004, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a instalat în parohia Țepeş Vodă pe tânărul preot Adrian Georgică Buescu.

Între anii 2005-2013 au fost executate importante lucrări la turlele bisericii şi la exteriorul acesteia, au fost realizate trotuarele împrejmuitoare, iar perţii interiori au fost pregătiți pentru pictură. De asemenea, în aceeaşi perioadă a fost construită o clopotniță nouă şi o casă parohială.

În acest fel restaurată şi înnoită cu toate cele necesare cultului, biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului“ din parohia Țepeş Vodă, Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, a fost sfinţită în data de 3 noiembrie 2013.

Slujba sfinţirii şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate, în prezenţa oficialităţilor locale dar şi a unui mare număr de credincioşi din parohie şi nu numai, care, după tradiției, au putut să se închine în Sfântul Altar.

La momentele liturgice cuvenite, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit un preot şi un diacon, iar pc. pr. paroh Adrian Georgică Buescu a primit distincția bisericească de sachelar.

Copiii prezenţi la Sfânta Liturghie, majoritatea integraţi în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“, îmbrăcaţi în frumosul şi autenticul port popular, au prezentat un moment cultural-artistic.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit copiilor şi credincioşilor prezenți la Sfânta Liturghie pachete cu alimente, dar şi daruri de suflet – cărţi de rugăciuni şi iconiţe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook