Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul manifestărilor culturale şi duhovniceşti organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi, în  data de 26 noiembrie 2013 a avut loc simpozionul ştiinţific studenţesc „20 de ani de învăţământ teologic universitar la Galaţi“, dedicat personalităţii şi operei părintelui Dumitru Stăniloae.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a binecuvântat şi a deschis lucrările simpozionului, în prezenţa profesorilor de teologie gălăţeni, ale altor cadre universitare şi ale tinerilor studenţi teologi.

După deschiderea oficială, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat volumul 12 din fascicula universitară „Teologie şi educaţie la Dunărea de Jos“ în care sunt cuprinse contribuţiile ştiinţifice ale cadrelor didactice universitare participante la Simpozionul Ştiinţific Internaţional intitulat: „2013 - Anul jubiliar al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi Anul comemorativ «Părintele Dumitru Stăniloae»“, organizat în perioada 15-17 mai a.c., de către Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Departamentul teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

În continuare a fost prezentat filmul documentar „Părintele Dumitru Stăniloae – viaţa şi opera“, realizat de Trinitas TV şi  închinat de Patriarhia Română părintelui Dumitru Stăniloae, cu prilejul comemorării a 110 ani de la naşterea sa şi a 20 de ani de la trecerea în veşnicie.

Au urmat dezbateri teologice prin prezentarea de referate şi luări de cuvânt, pe trei secţiuni: a.  „Frumuseţi duhovniceşti din viaţa şi lucrarea academică  ale  părintelui Dumitru Stăniloae“; b. „Periplu în opera părintelui Dumitru Stăniloae – prezentare de carte“; c. „Teme şi adâncimi teologice în gândirea părintelui Stăniloae“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook