Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare dedicate sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei în Eparhia Dunării de Jos au continuat şi în preziua hramului.

După tradiţie, la biserica de pe Platforma siderurgică „Arcelor Mittal“ din Galaţi, închinată celui dintâi chemat dintre Apostoli, a fost săvârşită Sfânta Liturghie, moment liturgic care marchează totodată şi împlinirea a 12 ani de la sfinţirea ei.

Slujba a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiu, în prezenţa directorilor şi muncitorilor de pe platforma siderurgică, precum şi a credincioşilor - rude ale celor decedaţi.

La slujba parastasului s-a adăugat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a înălţat rugăciune către Dumnezeu atât pentru ctitori, cât şi pentru cei decedaţi în accidente de muncă.

La final, cei doi ierahi au împărţit credincioşilor prezenţi iconiţe cu chipul Sfântului Apostol Andrei şi al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook