Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Activităţile social-filantropice îndreptate către familiile sinistrate din judeţul Galaţi continuă şi în luna Sfântului Apostol Andrei.

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost demarat un nou proiect de întrajutorare a familiilor afectate de inundaţiile din luna octombrie a acestui an.

În acest context, prin sectorul social-filantropic al Eparhiei au fost achiziţionate seturi de pilote, pături de iarnă, perne, lenjerii de pat şi detergenti, pentru cele 650 de persoane sinistrate, aflate în evidenţele speciale ale parohiilor Pechea, Cuza-Vodă, Slobozia-Conachi şi Izvoarele. Valoarea totală a acestui proiect s-a ridicat la suma de 109 629 lei.

În data de 24 noiembrie 2016, protopopiatul Covurlui a organizat un prim transport în parohiile Slobozia Conachi si Izvoarele, umând ca în celelalte zile, până la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, fiecare familie să primească darul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şi această acţiune a fost sprijinită de numeroşi voluntari din parohiile afectate, oameni care au fost alături de familiile sinistrate încă din primele zile.

De asemenea, la iniţiativa Chiriarhului Dunării de Jos, protopopiatul Covurlui va organiza pentru aceste persoane, în perioada 27-30 noiembrie, un pelerinaj la moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, care vor fi aduse la Galaţi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în cadrul manifestărilor spirituale dedicate Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi si al întregului neam românesc.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook