Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi al întregului neam românesc, se numără şi întâlnirea anuală pe ţară a membrilor Asociaţiei „Oastea Domnului“ intitulată sugestiv „L-am găsit pe Mesia, ce se tâlcuieşte Hristos!“.

Întâlnirea a avut loc la data de  26 noiembrie 2016 şi s-a desfăşurat în Sala de festivităţi a Liceului „Radu Negru“ din municipiu.

Evenimentul a întrunit slujitori ai Sfintelor Altare şi numeroşi credincioşi, fraţi ostaşi sosiţi la Galaţi din toate zonele ţării.

Programul duhovnicesc a debutat cu un moment de rugăciune, după care fratele Gheorghe Neagu, membru al Sfatului Frăţesc a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeţilor, arătând că Sfântul Apostol Andrei, care a exclamat „L-am găsit pe Mesia, care se tâlcuieşte Hristos!” este cel care i-a reunit astăzi pe toţi, tineri şi vârstnici, la Galaţi, oraşul de la Dunăre, care a îmbrăcat deja haina de sărbătoare întru cinstirea celui dintâi Apostol.

În continuare, pc. pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi, a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Întrunirea a continuat cu interpretarea unor cântări specifice Oastei Domnulşuii, rostirea unor poezii creştine şi scurte luări de cuvânt.

Ultima parte a programului a fost rezervată unui concurs tematic, câştigătorii acestuia urmând să primească în dar o excursie la principalele mănăstiri din Grecia.

Oastea Domnului este o mişcare spirituală din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, înfiinţată în anul 1923 la iniţiativa preotului Iosif Trifa. În prezent, are statutul de asociaţie religioasă ortodoxă, recunoscută de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul asociaţiei este încurajarea vieţii religioase creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă, atât individuală cât şi comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membrii asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative (ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.).

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook