Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 1 noiembrie a.c., la pomenirea Sfinţilor Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian, Centrul de asistenţă medicală care funcţionează în cadrul Aşezământului Social-Filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi şi-a cinstit ocrotitorii.

Sărbătoarea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în capela acestui aşezământ şi a continuat cu slujba de pomenire a episcopului Cosma Petrovici, ctitorul aşezământului între anii 1937-1938 şi a celorlalţi binefăcători, după care, în incinta cabinetelor medicale, a fost oficiată slujba de sfinţire a apei şi o slujbă de mulţumire pentru toţi ostenitorii şi beneficiarii centrului medical.

La eveniment au participat pe lângă preoţii slujitori şi personalul medical angajat, copiii din cadrul Aşezământului „Sf. Vasile cel Mare“, maicile vieţuitoare din cadrul mănăstirii, precum şi cadrele medicale care fac parte din Serviciul de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi, cu care Arhiepiscopia Dunării de Jos are numeroase colaborări.

***

Centrul socio-medical eparhial „Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian“ funcţionează în cadrul Aşezământului „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi şi a luat fiinţă în data de 1 februarie 2004.

Acest centru de asistenţă medicală este destinat atât celor 100 de copii care beneficiază de serviciile social-educaţionale ale Aşezământului „Sf. Vasile cel Mare“, cât şi persoanelor aflate în dificultate din municipiul Galaţi, prin oferirea de servicii medicale gratuite în cadrul cabinetelor medicale de medicină generală, stomatologie, precum şi a laboratorului de hematologie şi biochimie. Dotarea cabinetelor cu toate cele necesare bunei funcţionări a fost posibilă prin finanţarea obţinută în cadrul programului Phare – Ricop RO 9904.02.05.007, precum şi prin aportul deosebit al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Personalul angajat este format din trei medici, doi asistenţi medicali, precum şi o persoană de întreţinere, programul fiind de 8 ore, zilnic.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook