Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul sărbătorilor „Sfântului Apostol Andrei“, aproximativ două sute de copii şi tineri, alături de însoţitorii lor, au participat astăzi la Concertul eparhial de coruri, toacă și costume populare, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întâlnirea s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în sala „Aula Magna“ a Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, unde tinerii talentaţi,  îmbrăcaţi în costume tradiţionale, autentice, au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în recitărări de poezii, intonări de colinde, cântări religioase şi patriotice, îmbinate cu sunete de toacă şi de rugăciune.

Manifestarea a promovat elevi talentați cu preocupări artistice din instituțiile de învățământ din Eparhia Dunării de Jos, dar a avut şi un scop caritativ - de susținere sufletească și materială a tinerei Cristiana Paraschiv din municipiul Galați, elevă în clasa a XI-a, a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny“.

Tânăra gălăţeancă, în vârstă de 19 ani, suferă de afecțiuni extrem de rare și de grave: narcolepsie și catalepsie, epilepsie criptogenetică generalizată, deficit de factor 8 și 9 și hipofibrinogenemie.

Pentru susținerea tratamentului, Cristiana are nevoie de Xyrem 500 mg, un medicament pe care îl achiziționează din străinătate, fiind aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente, dar necomercializat la noi în țară, deși este cuprins în nomenclatorul Agenției Naționale a Medicamentului. Pe lângă ședințele de recuperare fizică și multe alte medicamente necesare tratamentului, susținute de Casa de Asigurări de Sănătate, Cristiana are nevoie, lunar, de două astfel de flacoane, care, în total, costă 5.000 lei/lună.

La finalul evenimentului, Cristiana ajutată de Părintele Arhiepiscop a oferit tinerilor participanți la concert binemeritatele diplome și premii.

La plecare, în cadrul unor standuri hand-made, participanții au avut ocazia de a face o faptă bună și de a cumpăra diverse figurine și obiecte confecționate din hârtie și din alte materiale textile, în tehnicile quilling și origami, de Cristiana și de copiii din cadrul unor „ateliere de mâini îndemânatice din Eparhia Dunării de Jos.

Fondurile adunate din colecta „Împreună pentru Cristiana!“ vor fi dăruite familiei Paraschiv, pentru a cumpăra medicamentele atât de necesare tinerei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook