Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 25 noiembrie 2018, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a găzduit, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, evenimentul cultural-artistic „Galaţiul de altădată – Periplu teatral“.

Manifestarea a fost organizată de către  Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în colaborare cu Asociaţia „Tinerii şi Viitorul“, având ca parteneri Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

La evenimentul desfăşurat în Sala „Sergiu Dumitrescu“ din cadrul Muzeului eparhial au participat tineri de la Liceul Teoretic „Dunărea“ - Galaţi, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate – Galaţi şi Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ - Galaţi. Elevii au pus în scenă scurte momente teatrale scrise de domnul Victor Cilincă, un cunoscut scriitor, dramaturg şi eseist gălăţean.

Piesele de teatru „Cartea de scrum“, prezentând războiul ca temă poliţistă şi „Lacrimi uscate“, ce aduce în prim plan povestea de dragoste petrecută în casa doctorului Alexandru Carnabel, au fost puse în scenă de elevii de la Liceul Teoretic „Dunărea“ din Galaţi.

În continuare, elevii de la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Galaţi au interpretat scenetele „Decoraţia“ şi „Samurai la 15 ani“.

Piesa „Generalii Generalilor“, nominalizată în anul 2015 la premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic al anului, a fost prezentată publicului gălăţean de către elevii de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ din Galaţi.

La final, toţi participanţii au primit diplome şi premii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook