Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 20 noiembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul,  a avut loc întrunirea preoţilor din protopopiatul Galați, în cadrul conferinţei pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2019.

În sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Galaţi s-au desfăşurat lucrările propriu-zise ale şedinţei, aşezate sub genericul „Anul omagial al satului românesc şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti“.

La întrunire a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în deschiderea evenimentului, s-a rugat Milostivului Dumnezeu pentru binecuvântarea și tot ajutorul slujitorilor sfintelor altare, a familiilor acestora, a tinerilor din parohii și a voluntarilor care sprijină frecvent activitățile bisericești.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a susţinut o meditaţie teologică în care a evidenţiat aspecte ce ţin de misiune preotului în familie, în Biserică şi în societate, dar mai cu seamă a celor din satele eparhiei, subliniind totodată necesitatea curăţirii sufletelor de păcate prin spovedanie şi intrarea într-o viaţă normală, virtuoasă şi plină de iubire faţă de semenii noştri.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a prezentat preoţilor viaţa, activitatea şi sfaturile lăsate posterităţii de Sfântul  Ierarh Grigorie Dascălul, ale cărui moaşte vor fi aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de la Mănăstirea Căldăruşani la Galaţi, pentru a aduce binecuvântare şi bucurie credincioşilor de la Dunăre în perioada 28-30 noiembrie a.c., la Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al acestui oraş şi al întregii Românii.

În cea de-a doua parte a conferinţei au fost făcute propuneri şi au fost trasate principalele coordonate cu privire la programele liturgice, pastorale, social-filantropice şi cultural-educaţionale ce se vor desfăşura cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei.

Pentru cunoaşterea mai bine viaţa sfântului ce va poposi pentru câteva zile la Galaţi prin sfintele sale moaşte, preoţii au primit broşura „Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti“.

Întrucât ne aflăm în Postul Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţia Sa a rostit la final, rugăciunile de dezlegare şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook