Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Parteneriatului româno-german, iniţiat în data 2 iunie 2014 şi intitulat „Galaţi 2020“, prin conlucrarea, în domeniul social, dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord, a fost demarat proiectul de înfiinţare, la Galaţi, a unei Clinici pentru Tratarea şi Recuperarea Copiilor bolnavi de Cancer.

Ca parteneri în implementarea acestui proiect, un rol important îl au şi specialiştii din corpul de medici gălăţeni din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, precum şi Primăria Galaţi.

În această perioadă de timp, au fost efectuaţi paşii pentru demararea construcţiei efective a clinicii prin aplicarea proiectului necesar accesării de fonduri europene în vederea realizării unui ambulatoriu pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului la copii, a formaţiunilor tumorale solide şi a celor de sânge. Proiectul cu o valoarea de 3,3 milioane de euro se află în perioada de implementare. Ambulatoriul va avea parter şi un etaj şi va fi prevăzut, pe lângă cabinetele specifice oncologice, şi cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunţite în vederea stabilirii tipului de malignitate şi începerea tratamentului.

În ultima perioadă de timp, Spitalul pentru Copii din Galaţi a achiziţionat mai multe aparte medicale de investigaţie şi de diagnosticare de ultimă generaţie, între acestea numărându-se şi cel donat în vara acestui an de Mitropolia Germaniei împreună cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, în valoare de 13.000 de euro, cu ajutorul căruia se realizează diagnosticarea rapidă a afecţiunilor oncologice la copii

Astăzi, 25 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a aflat în mijlocul cadrelor medical, a studenţilor de la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi a pacienţilor de la Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi pentru a binecuvânta lucrarea ce se va realiza de către medici cu aceste noi aparate medicale performante.

Chiriarhul Dunării de Jos a mers în secţiile în care sunt instalate noile echipamente medicale, a stropit cu aghiasmă şi a binecuvântat cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea cu profesionalism.

La final, ierarhul i-a vizitat pe studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi, aflaţi la cursuri practice în cadrul spitalului, cu care a avut un dialog de suflet şi a adresat cuvinte de apreciere pentru efortul pe care aceştia îl depun în pregătirea lor îndelungată şi temeinică spre a deveni oameni de nădejde în sprijinirea semenilor noştri aflaţi în suferinţă.

Acțiunea se înscrie în programul eparhial al activităţilor dedicate Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, precum şi în preocuparea permanentă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos de a sprijini unitățile sanitare din cuprinsul eparhiei, fiind o continuare a acțiunilor social-filantropice desfășurate în multe instituţii medicale şi centre sociale.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook