Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seria conferinţelor semestriale corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului 2019 din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au încheiat în după-amiaza zilei de 26 noiembrie, cu întrunirea preoților din cadrul protopopiatului Brăila.

Lucrările propriu-zise ale şedinţei, aşezate sub genericul „Anul omagial al satului românesc şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti“ s-au desfăşurat în sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Brăila.

La întrunire a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în deschiderea evenimentului, s-a rugat Milostivului Dumnezeu pentru binecuvântarea și tot ajutorul slujitorilor sfintelor altare și credincioșilor implicați activ în activitățile desfășurate spre binele semenilor noștri.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a susţinut o meditaţie teologică în care a evidenţiat aspecte ce ţin de misiune preotului în familie, în Biserică şi în societate, dar mai cu seamă a celor din satele eparhiei, subliniind totodată necesitatea sprijinirii celor aflați în suferință și în situații dificile, mai ales în perioada sărbătorilor.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a prezentat preoţilor viaţa, activitatea şi sfaturile lăsate posterităţii de Sfântul  Ierarh Grigorie Dascălul, ale cărui moaşte vor fi aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de la Mănăstirea Căldăruşani la Galaţi, pentru a aduce binecuvântare şi bucurie credincioşilor de la Dunăre în perioada 28-30 noiembrie a.c., la Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei.

De asemenea, chiriarhul a evidențiat importanța unei viețuiri cât mai curate și bine ancorate în tradiția bimilenară a Bisericii.

În cea de-a doua parte a conferinţei au fost făcute propuneri concrete şi au fost trasate principalele coordonate cu privire la programele liturgice, pastorale, social-filantropice şi cultural-educaţionale ce se vor desfăşura în Galați și Brăila cu prilejul cinstirii Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii spirituali ai celor două municipii de la Dunăre.

Pentru a cunoaşte mai bine viața sfântului ce va poposi pentru câteva zile la Galaţi prin sfintele sale moaşte, preoţii au primit broşura „Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti“ și câte o icoană cu chipul sfântului, tipărite la Tipografia eparhială „Candela cuvântului“.

La final, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook