Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 4 noiembrie 2020, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat prin videoconferinţă o şedinţă de lucru pentru organizarea şi desfăşurarea sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei şi Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii spirituali ai municipiilor Galaţi şi Bărila.

Întrunirea on-line de astăzi, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit în faţadispozitivelor electronice cei doi inspectori şcolari de la disciplina Religie, profesori de Religie şi elevi de laliceele şi şcolile generale din cele două judeţe ale eparhiei.

În deschiderea evenimentului, chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică plecând de la cuvintele rostite de Sfântul Apostol Andrei: „L-am găsit pe Mesia care se cheamă Hristos!“, în care a evidenţiat importanţa trăirii în Hristos şi necesitatea de a-L avea pe Hristos în sufletele nostre, pentru o viaţă frumoasă, bună şi plină de lumină.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre binecuvântarea pe care o primim de la Dumenzeu prin mijlocirea sfinţilor și despre implicarea slujitorilor sfintelor altare, a familiilor acestora, a tinerilor din parohii și a voluntarilor în sprijinirea frecventă a activităților pe care biserica le desfăşoară în societate, în special a celor educaţionale şi social-filantropice.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat participanţilor cartea intitulată „Tineii pelerini în «Catedrala cu vitalii foşnitoare»“, apărută la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cadrul şedinţei au fost făcute propuneri şi au fost trasate principalele coordonate cu privire la programele liturgice, pastorale, cultural-educaţionale şi social-filantropice ce se vor desfăşura cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi şi Sfântului Ierarh Nicolae la Brăila.

Pe ordinea de zi s-au aflat aspecte organizatorice ale celor două mari evenimente eparhiale, ţinându-se cont de situaţie deosebită cu care ne confruntăm în ţară din cauza pandemiei cu SARS CoV-2.

În partea a doua a întrunirii, profesorii şi tinerii participanţi şi-au exprimat opiniile şi sugestiile  privind perioada de pandemie şi modul în care aceştia doresc să se împlice în activităţile viitoare prilejuite de cele două sărbători eparhiale. 

Pentru a intensifica rugăciunea, comunicarea şi trăirea duhovnicească, sărbătorile celor doi sfinţi ocrotitori spirituali ai municipiilor Galaţi şi Brăila, Sfântul Andrei şi Sfântul Nicolae, se vor desfăşurat în acest an în Eparhia Dunării de Jos, cu respectarea normelor legale în vigoare privind protecţia împotriva noului coronavirus.

La final, doamnele inspectoare au transmis câteva îndrumări şi încurajări profesorilor şi elevilor pentru perioada următoare şi toţi au fost binecuvântaţi de Părintele Arhiepiscop.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook