Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Credincioşii din localitatea Crăieşti, comuna Vârlezi, judeţul Galaţi, l-au primit în mijlocul lor sâmbătă, 7 noiembrie 2020, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Părintele Arhiepiscop a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la noua biserică care va fi ocrotită de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Datorită stării avansate de degradare a vechii biserici, construită iniţial în anul 1547 şi rezidită în anul 1876din paiantă, şi a imposibilităţii de consolidare a acesteia, la data de 21 iulie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au fost începute lucrările de edificare la noua biserică din cărămidă pe locul celei vechi.

Până în prezent, cu ajutorul credincioșilor din parohie și a Consiliului Local Vârlezi, noul locaș de cult a fost construit în întregime, fiind finalizate lucrările de finisaj la turlă și acoperiș şi tencuirea interiorului.

Întrucât credincioşii din această localitate din nordul judeţului Galaţi nu au alt locaş de cult în apropiere, chiriarhul Dunării de Jos a hotărât ca începând de astăzi sfintele slujbe să fie oficiate în noua biserică.

La eveniment au fost prezenţi preoţi din parohiile învecinate, autorităţi locale şi mulţi credincioşi, între care şi copii, atât din satul Crăieşti, cât şi din comuna Vârlezi, unii dintre ei îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc.

După slujba de binecuvântare, toţi credincioşii prezenţi au fost stropiţi cu agheasmă de către ierarhul Dunării de Jos.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanţa sfinţilor îngeri în istoria mântuirii neamului omenesc, făcând referiri speciale la lucrarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că este foarte important să-L chemăm pe Dumnezeu pentru a ne binecuvânta, a ne călăuzi permanent şi a ne sfinţi lucrările pe care le săvârşim, pentru ca locuitorii cu suflet mare din acest mic sat să aibe un loc în care să se roage Milostivului Dumnezeu şi să-şi pomenească adormiţii.

Totodată, ierarhul Dunării de Jos a subliniat că este mare nevoie de rugăciune, de binecuvântare, de pace, de linişte şi de reaşezarea noastră pe făgaşul normal al vieţii, pentru un trai armonios în înţelegere unii cu alţii.

La final, chiriarhul a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra poporului dreptcredincios din satele din sudul Moldovei şi s-a rugat pentru odihna sufletelor celor adormiţi, aflaţi în inimile şi pe pomelnicele celor prezenţi.

La plecare, toţi credincioşii au fost binecuvântaţi de ierarhul locului.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook