Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 26-a după Rusalii,Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de slujitorii acestui sfânt locaş.

În cadrul slujbei, cucernicul diacon Marian Bulgaru a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae“ din localitatea Bălăbăneşti, Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi.

În omilia de astăzi, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelicăde la Sfântul Luca, capitolul 12, versetele de la 16 la 21, în care este relatată Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

„Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina este o lecţie de vieţuire pentru toţi oamenii, căci, chiar dacă nu avem hambare, avem însă egoism, invidie şi răutate şi avându-le pe acestea nu reuşim să îi avem aproape pe Dumenzeu şi pe semenul nostru. Săracul care îl are pe Dumnezeu cu el este bogat, iar bogatul care îl are pe Dumnezeu lângă el este filantrop şi un om bun. La cel care îl exclude şi pe Dumnezeu şi pe aproapele şi crede că totul în această viaţă este hambarul, Dumnezeu intervine şi îi spune că nu se află pe drumul cel bun, iar sufletul său va fi luat. Bunurile materiale sunt făcute pentru a ne face mai buni şi a-i ajuta pe oameni să fie mai buni.  Dacă am fi dependenţi de Dumnezeu am fi mult mai bogaţi sufleteşteşi mult mai liniştiţi trupeşte“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a amintit celor prezenţi că în cursul acestei săptămâni care s-a încheiat, la data de 17 noiembrie 2020, s-au împlinit 94 de ani de la naşterea strălucitului ierarh, om de cultură şi personalitate proeminentă a Bisericii Ortodoxe Române, neuitatul mitropolit Antonie Plămădeală al Ardealului, prezentând totodată o istorioară de la acest părinte duhovnicesc cu referire la evanghelia de astăzi.

La momentul liturgic cuvenit, mai mulţi copii și credincioși pregătiţi au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook