Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 24 noiembrie 2020, Parohia „Pogorârea Sfântului Duh“ şi „Sfântul Stelian Paflagonul“ din municipiul Galaţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, a organizat o activitate social-filantropică prin care 10 persoane singure fără adăpost şi 25 de familii cu posibilităţi materiale reduse au primit daruri.

Activitatea de astăzi, prilejuită de sărbătoarea Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul spiritual al acestei parohii gălăţene, cinstit în ziua de 26 noiembrie, face parte din programul eparhial de ajutorare a semenilor nevoiaşi, desfăşurat de parohiile din Eparhia Dunării de Jos în preajma hramurilor.

După ce produsele alimentare neperisabile şi alte daruri de strictă necesitate au fost pregătite la biserică, preoţii şi voluntarii din cadrul acestei parohii gălăţene s-au deplasat la Aşezământul de găzduire pentru persoane fără de adăpost, infiinţat anul trecut la iniţiativa ierarhului Dunării de Jos în imediata apropiere a bisericii, pentru aoferi ajutoare la 10 semeni de-ai noștriaflați pe străziîn această perioadă rece. Așezământul este situat la demisolul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ şi „Sfântul Stelian Paflagonul“ din Galaţi.

De la Aşezământul social parohial, preoţii şi voluntarii au mers la casele a 25 de familii nevoiaşe pentru a le oferi şi acestora sprijin prin darurile de hrană, obiectele de igienă şi cărţile de zidire sufletească pregătite special pentru ei.

Ajutoarele din partea parohiei au fost primit astăzi cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei 35 de beneficiari sărmani. Valoare darurilor oferite a fost de 2.000 lei.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook