Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în preajma sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Seminarul Teologic Ortodox din Galaţi îşi cinsteşte ocrotitorul spiritual printr-un eveniment cultural-misionar de excepţie, şi anume Simpozionul naţional interseminarial.

Anul acesta, datorită situaţiei din ţară, dezbaterile celei de-a 21-a ediţii a Simpozionului s-au desfăşurat prin intermediul unei platforme on-line în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial.

Tema tratată în acest an a avut ca titlu: „Rugăciune. Educaţie. Filantropie. Contribuţia seminariştilor în timp de pandemie“.

În deschiderea manifestării, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru implicarea în acest demers educaţional important care a reuşit pe parcursul acestor 21 de ani să adune foarte mulţi tineri liceeni.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat volumul 20, apărut în aceste zile la Tipografia „Candela cuvântului“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi intitulat: „Reflecţii ale tinerilor despre satul românesc – mărturii despre preoţi, învăţători şi gospodari“. Volumul a fost realizat prin contribuţia ştiinţifică a elevilor de la seminarul gălăţean şi de la alte şcoli teologice din ţară, coordonaţi de profesorii lor.

La eveniment au participat preoţi profesori şi elevi reprezentanţi ai seminarelor teologice de la Piatra Neamţ, Suceava, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Arad, Baia Mare, Slobozia, Tulcea şi Galaţi cărora li s-au adăugat tineri elevi ai unor prestigioase licee şi colegii din Galaţi, Brăila, Tecuci şi Ianca.

În prima parte au fost susţinute mai multe referate la tema propusă, după care au fost prezentate şi dezbătute aspecte şi situaţii întâlnite în perioada de pandemie, căutându-se totodată soluţii la principalele preocupări, temeri şi perspective ale tinerilor de astăzi.

Peste 20 de seminarii şi licee din ţară s-au numărat printre participanţii la această manifestare organizată de Seminarul din Galaţi, cu un număr de 40 de lucrări înscrise şi transmise la Simpozion.

În perioada următoare, tinerii participanţi şi implicaţi în buna desfăşurare a evenimentului vor primi din partea organizatorilor Diplome de participare şi alte publicaţii apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook