Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 27 noiembrie a.c., în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loco întrunirea duhovnicească a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian cu preoţii din această eparhieîn cadrul unei şedinţe-pelerinaj de la suflet la suflet pentru a marca deschiderea sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi.

Şedinţas-a desfăşurat sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian,Arhiepiscopul Dunării de Jos în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, prin intermediul unei platforme de comunicare on-line şi a reunit laolată, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi, în faţa dispozitivelor electronice, preoţi de la parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi a prezentat câteva cărţi apărute în ultima perioadă la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cadrul întrunirii au fost discutate aspecte organizatorice cu privire la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, programul liturgic şi misionar ce vor fi desfăşurate de preoţi în parohii în această periaodă de pandemie şi, nu în ultimul rând, la rolul atât de important pe care tinerii îl au în comunităţile parohiale, prin participarea activă a acestora la activităţile culturale şi filantropice.

În continuare, mai mulţi preoţi din eparhieau prezentat succint evenimentele deosebite din viaţa lor, trăite în această perioadă dificilă, şi au evidenţiat activităţile pastoral-misionare, culturale şi social-filantropice ce le vor desfăşura în perioada următoare.

Evenimentul a prilejuit un rodnic şi binevenit dialog între ierarh şi preoţi, acum în preajma sărbătorii închinate ocrotitorului eparhiei şi al întregului neam românesc, care contribuie la consolidarea unităţii şi frăţietăţii dintre slujitorii sfintelor altare şi credincioşi.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook