Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în data de 11 noiembrie, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Mina, unul dintre cei mai minunaţi sfinţi ai Ortodoxiei, biserica din municipiul Galaţi ce îl are ca ocrotitor spiritual pe acest sfânt ajutător şi grabnic folositor îşi serbează hramul.

Pentru a marca această zi şi a mărturisi iubirea faţă de cei aflaţi în suferinţă, la biserica  din cartierul gălăţean I.C. Frimu, al cărui protector este Sfântul Mare Mucenic Mina, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Sfânta Liturghie, împreună rugători fiind astăzi mulţi credincioşilor din parohie şi din îmrejurimi.

La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

Prezent în mijlocul lor, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Ierarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre ajutorul sfinţilor în viaţa noastă, mai ales atunci când suntem în suferinţe şi în încercări, transmiţând şi câteva sfaturi concrete pentru trăirea acestei vieţi în iubirea lui Hristos şi cea a semenilor noştri.

După Sfânta Liturghie, toţi copiii veniţi la biserică au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop.

În continuare, preoții slujitori de la această parohie au desfăşurat o serie de activităţi social-filantropice îndreptate către bătrânii din parohie cu situații materiale precare şi către pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Clinic pentru copii „Sf. Ioan“ din municipiul Galaţi.

Astfel, preoții şi câţiva tineri voluntari au încarcat darurile achiziţionate şi pregătite special pentru copiii aflaţi la tratament în spital şi s-au deplasat la unitatea medicală pentru a le preda persoanelor desemnate, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Darurile oferite acestui spital de parohia gălăţeană cu prilejul hramului au fost în valoare de 10.000 lei şi au constat în obiecte vestimentare, încălţăminte, scutece pentru nou-născuţi, lapte praf, rechizite şcolare, jucării, produse de igienă, fructe, dulciuri, iconiţe și cărți de zidire sufletească.

În această perioadă dificilă de pandemie, parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din Galaţi a desfăşurat constant activităţi social-filantropice prin care mulţi semeni nevoiaşi, atât din muncipiul Galaţi, cât şi din satele acestui judeţ au primit numeroase ajutoare la sărbătorile religioase şi în cadrul unor caravene special organizate.

De asemenea, în cadrul activităţilor cultural-educative şi misionare desfăşurate de parohie, de mai bine de 9 ani, în cadrul natural al parcului bisericii, se organizează Concursul anul de şah „In hoc signo vinces“, considerat unul dintre cele mai mare concursuri de șah în aer liber din România la care participă, an de an, peste 150 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook