Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Lumina care se întrevede din peştera Betleemului prin bucuria întâlnirii cu Fiul lui Dumnezeu Întrupat, ne apropiem mai mult unii de alţii şi împreună de Domnul Hristos, iar în faptele milostive săvârşite putem vedea şi simţi iubirea Părintelui Ceresc revărsată prin semenii noşti către cei aflaţi în suferinţe şi în încercări.

Biserica, prin vrednicii preoţi şi prin inimoşii credincioşi, s-a implicat prin activităţi social-filantropice care să sprijine familiile greu încercate în această perioadă dificilă de pandemie, iar exemplele pot fi nenumărate.

Un astfel de exemplu este cel al Parohiei „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila care, de la începutul pandemiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Casian, a intensificat programele de ajutorare a semenilor nevoiaşi, a unităţilor medicale şi a aşezămintelor de ocrotire socială. 

O nouă acţiune de solidaritate creştină desfăşurată cu multă implicare de preoţii şi credincioşii acestei parohii brăilene se desfăşoară în aceste zile pentru o vaduvă care locuieşte în trei camere modeste împreuna cu cinci din cei şase copii pe care îi are.

Din nefericire, această familie a trecut printr-o grea încercare în noaptea de 10 noiembrie a.c., atunci când, de la instalaţia electrică foarte veche, s-a declanşat un incendiu care a distrus în totalitate acoperişul casei şi tot ce aveau în cele trei camere.

Preoţii şi voluntarii parohiali s-au mobilizat imediat, iar după o evaluare a pagubelor în şedinţa Consiliului parohial s-a analizat şi s-a aprobat ajutorarea familiei în regim de urgenţă cu materialele de construcţie necesare refacerii acoperişului şi a camerelor pentru locuit.  

După finalizarea lucrărilor de construcţie, tot prin grija acestei parohii se va achiziţiona şi o parte din mobilierul necesar.

Zilnic, preoţii sunt pe acest şantier, oferind familiei încercate consiliere spirituală şi sprijin material pentru a putea trece mai uşor peste această grea situaţie şi a avea încredere că până la sosirea sărbătorilor vor putea locui în casa amenajată aşa cum se cuvine.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook