Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 25 noiembrie2021, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc concursul de eseuri al elevilor de gimnaziu din Eparhia Dunării de Jos dedicat sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei şi Sfântului Ierarh Nicolae.

Întrunirea on-line prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice pe cei doi inspectori şcolari de la disciplina Religie, profesori de Religie şi elevi de la liceele şi şcolile generale din cele două judeţe ale eparhiei.

După cuvenita rugăciune şi cuvântul de binecuvântare, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat efortul şi dragostea elevilor participanţi la tradiţionalul concurs prilejuit de cele două sărbători eparhiale, cea a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi cea a Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al Brăilei.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre binecuvântarea pe care o primim de la Dumenzeu prin mijlocirea sfinţilor și despre implicarea slujitorilor sfintelor altare, a familiilor acestora, a tinerilor din parohii și a voluntarilor în sprijinirea frecventă a activităților pe care biserica le desfăşoară în societate, în special a celor educaţionale şi social-filantropice.

În cadrul întâlnirii,ierarhul Dunării de Jos a prezentat câteva dintre lucrările realizate de elevi sub coordonarea profesorilor de religie şi grija celor doi inspectori de la disciplina Religie din judeţele Galaţi şi Brăila.

În partea a doua a întâlnirii, elevii şi-au expimat bucuria şi entuziasmul pentru participarea lor la acest concurs, care reprezintă pentru ei un prilej de a-şi arăta dragostea faţă de sfinţi.

Copiii şi profesorii prezenţi au prezentat mărturii ale activităţilor desfăşurate pentru semenii nevoiaşi şi proiecte pentru noi activităţi.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a prezentat volumul intitulat: „Rugăciune. Educaţie. Filantropie“, apărut în aceste zile la Tipografia „Candela cuvântului“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Carte a fost relaizată prin contribuţia ştiinţifică a elevilor de la Seminarul Teologic „Sf. Andrei“ din Galaţi şi de la alte şcoli teologice din ţară, coordonaţi de profesorii lor.

În zilele următoare, ca semn al aprecierii şi încurajării lor, tinerii vor primi din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin preoţii din parohiile din care ei fac parte şi prin profesorii de religie, diplome şi daruri.

La final, Părintele Arhiepiscop a mulţumit pentru implicarea activă a tinerilor în pregătirea şi susţinerea proiectelor eparhiale.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook