Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc se numără şi cinstirea, cu deosebită evlavie a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul unei parohii din urbea gălăţeană.

Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în perioada 23-26 noiembrie 2021, parohia „Pogorârea Sfântului Duhul şi Sfântul Stelian“ din municipiul Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de ajutorare a celor 60 de persoane asistate în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ al parohiei, dar şi a altor semeni din instituţii de ocrotire socială.

În ziua de prăznuire a Sfântului Stelian, ocrotitorului acestui locaş de cult, a fost săvârşită Sfânta Liturghie la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La slujbă au fost prezenţi asistaţii Centrului social, copii împreună cu părinţii lor, precum şi credincioşi din municipiul Galaţi, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiţi la momentul cuvenit cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu asupra slujitorilor şi credincioşilor acestei parohii şi a săvârşit un Parastas pentru ctitorii şi sprijinitorii acestui sfânt locaş, trecuţi la cele veşnice.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa deosebită a Sfântului Stelian şi ajutorul pe acest sfânt cuvios îl oferă copiilor şi mamelor.

Un moment emoţionant a fost dialogul pe care Părintele Arhiepiscop l-a avut cu tânărul Maricel Silviu Ionaşcu, diagnosticat cu o formă de cancer extrem de rară şi galopantă, ajuns în aceste zile cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos la o clinică din Italia pentru investigaţii şi tratament specializat.

Înaltpreasfinţia Sa şi foarte mulţi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos s-au solidarizat cu acest tânăr de 22 de ani afalt în suferinţă, atât prin rugăciune către Milostivul Dumnezeu, cât şi prin oferirea unui ajutor de ajutor financiar de 10.000 de euro din partea Centrului eparhial la care se va adăuga şi contribuţia finaciară a preoţilor şi a altor credincioşi.

În continuare, ierarhul locului a binecuvântat masa oferită asistaţilor în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, situat în imediata apropiere a locaşului de cult.

De asemenea, Arhipăstorul Dunării de Jos a oferit primit pachete cu alimente, produse de igienă, medicamente, iconiţe şi alte daruri de suflet bătrânilor asistaţi în cadrul Centrului social şi a vizitat Aşezământul de găzduire pentru persoane fără de adăpost de la demisolul Centrului multifuncţional, unde sunt amenajate câteva camere şi utilizate pentru semenii aflaţi în nevoi.

 La final, persoanele asistate au fost invitate la agapa frăţească.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook