Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, în data de 11 noiembrie, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Mina, unul dintre cei mai minunaţi sfinţi ai Ortodoxiei, biserica din municipiul Galaţi ce îl are ca ocrotitor spiritual pe acest sfânt ajutător şi grabnic folositor îşi serbează hramul.

Pentru a marca această zi şi a mărturisi iubirea faţă de cei aflaţi în suferinţă, la biserica  din cartierul gălăţean I.C. Frimu, al cărui protector este Sfântul Mare Mucenic Mina, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Sfânta Liturghie, împreună rugători fiind astăzi mulţi credincioşilor din parohie şi din îmrejurimi.

La momentul liturgic cuvenit mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba de sfinţire a picturii.

La momentul cuvenit pereții pictați ai bisericii și icoanele de pe catapeteasmă au fost stropiți cu agheasmă şi unşi cu Sfântul și Marele Mir.

În cuvântul adresat celor prezenţi, ierarhul locului a vorbit despre istoricul acestei biserici gălăţene, despre ajutorul pe care ni-l oferă sfinţii în viaţa noastă şi despre reprezentările picturale din sfântul locaş.

La final, chiriarhul Dunării de Jos şi le-a oferit daruri copiilor prezenţi la biserică.

Cu prilejul acestei sărbători, 20 de familii nevoiaşe din Galaţi au primit din partea parohiei alimente, iar copiii de la Şcoala ”Miron Costin”,  ocrotită spiritual de Sfântul Mare Mucenic Mina, au primit premii şi daruri pentru participarea la un concurs multidisciplinar şi implicarea lor în activităţi de voluntarit pentru semeni instituţionalizaţi în centre de asistenţă socială.

În perioada dificilă de pandemie, parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din Galaţi a fost una dintre parohiile care a desfăşurat constant activităţi social-filantropice prin care mulţi semeni nevoiaşi, atât din muncipiul Galaţi, cât şi din satele acestui judeţ au primit numeroase ajutoare la sărbătorile religioase şi în cadrul unor caravene special organizate.

De asemenea, de mai bine de 10 ani, această parohie organizează în cadrul natural al parcului bisericii Concursul anul de şah „In hoc signo vinces“, considerat unul dintre cele mai mare concursuri de șah în aer liber din România la care participă, an de an, peste 150 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook