Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 25-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Andrei“ din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care Mântuitorul nostru Iisus Hristos îi prezintă unui învăţător de lege Pilda samarineanului milostiv.

La momentul liturgic cuvenit, copiii și credincioșii pregătiţi au fost împărtășiți cu Trupul şi Sângele Domnului.

„Iubirea care începe în Dumnezeu este o iubire reală în fapt. Iubirea lui Dumnezeu răspunde la verbul a face nu a vorbi, nu a declara, nu a te lăuda. Iubirea cere verbul a face fapte de iubire.

Iubirea din Dumnezeu mai are o exigenţă foarte mare. Ea este universală, este aceeaşi pentru orice om, nu-i părtinitoare, ea este chiar lucrarea lui Dumnezeu, este energia prin care Dumnezeu lucrează în noi. Harul, lumina şi puterea lui Dumnezeu care lucrează în noi ne trimite să lucrăm ca şi El, deoarece în Sfânta Evanghelie ni se aduce la cunoştinţă ‹‹că atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţăveşnică›› (Ioan 3, 16). [...]

Domnul Iisus Hristos când Se dăruieşte în Sfânta Împărtăşanie ne împărtăşeşte de nemurire, de medicamentul nemuririi din care se naşte apoi iubirea milostivă.

Deci, iubirea milostivă este iubirea care generează aceeaşi atitudine a Domnului care a venit în lume să mântuiască pe cei păcătoşi, aşa cum spunem în faţa Sfântului Trup“, a reliefat ierarhul Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe credincioși prezenţi la slujbă.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook