Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Galaţi a avut loc în seara zile de 17 noiembrie 2022 binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“ şi a căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“ la începutul unui nou an universitar.

Slujba Agheasmei mici a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi din municipiul Galaţi, în faţa troiţei ridicată pentru studenţi în campusul universitar gălăţean.

Şi în acest an acţiunea a fost organizată de către tinerii din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi.

Mulţi studenţi şi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” din Galaţi au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic, având lumânări aprinse în mâini.

În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit tinerilor prezenţi despre ajutorul pe care trebuie să ni-l oferim mai ales atunci când vieţuim împreună într-o etapă frumoasă a vieţii noastre, devenind lumină unul pentu altul.

De asemenea, ierarhul a evidenţia lucrarea deosebită şi implicarea activă a membrilor ASCOR Galaţi în cei 30 de ani  de existenţă a acestei asociaţii creştine sub oblăduirea Sfântului Apostol Andrei.

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop a mers prin camerele de cămin, acolo unde studenţii şi masteranzii îşi petrec o parte din anii de studiu, i-a binecuvântat, a vorbit cu ei şi le-a oferit iconiţe, cărţi de rugăciune şi alte daruri.

Într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele şapte cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântându-i pe tineri.

Preţ de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Sfintei Crucii şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Acest eveniment desfăşurat în spaţiul universitar gălăţean face parte din seria manifestărilor spirituale dedicate în această lună Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi, al Eparhiei Dunării de Jos şi al întregii Românii.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook