Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 19 noiembrie,cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, şi Liga Studenților din Galați a organizat o acţiune sportiv-caritabilă pentru doi tineri studenţi gălăţeni.

Evenimentul intitulat „Crosul andreian┼ a fost dedicat unirii tinerilor din orașul Galați într-o manifestare sportivă în vederea sprijinirii material şi spiritual a doi colegi de-ai lor studenți în anul I la Universitatea ”Dunărea de Jos”, dar orfani şicu probleme de sănătate.

În implementarea cu succes a acestui proiect filantropic şi recreativ, organizatorii au fost sprijiniţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea ”Dunărea de Jos”, Primăria Galați, Inspectoratul Județean de Poliție a municipiului Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați şi Fundația Comunitară Galați.

Pe tot timpul desfășurării evenimentului, Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar (SRAU Galați) şi Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență (UVSAR Galați) a asigurat asistența medicală a participanţilor.

Crosul desfăşurat pe o distanţă de 2.000 de metri pe strada Domnească,una dintre principale artere de circulaţie din municipiul Galaţi, a adunat la linia de start peste 300 de tineri studenți și liceeni cu vârste peste 16 ani, dar şi persoane adulte, mulţi dintre ei iubitori ai sportului şi ai faptelor bune.

Punctul de sosire a fost la Muzeul Istoriei Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, acolo unde ocupanţii primelor trei locuri, dar şi ceilalţi participanţi au fost premiaţi de către organizatori.

Competitorii au primit medalii, diplome şi alte daruri, iar fondurile obţinutedin donațiile participanților vor fi utilizate exclusiv pentru sprijinirea celor doi tineri studenţi.

Între cei care au alegat astăzi s-a numărat şi tânărul Mircea Marian Petria, în vârstă de 31 de ani, multiplu campion paralimpic la atletism, dar şi alte persoane cu dizabilităţi care au dorit să fie alături de ceilalţi tineri participanţi la această faptă bună.

Prezent la eveniment, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, i-a binecuvânta pe toţi tinerii participanţ işi i-a felicitat pentru organizarea acestei manifestări sportive care are ca scop atât socializarea şi recreerea, cât şi ajutorarea unor tineri de către alţi tineri.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a invitat pe toţi în Salonul oficial al Muzeului eparhial unde le-a ţinut un cuvânt de învăţătură  despre bucuria de a fi în comuniune unii cu alţii în săvârşirea faptelor bune, avându-l model şi îndrumător pe Sfântul Apostol Andrei.

Înaltpreasfinţia Sa le-a prezentat şi expoziţia foto-documentară dedicată împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea Suveranilor României Mari, Regina Maria şi Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022).

La final, toţi cei prezenţi au mers împreună cu ierarhul locului în Capela acestei instituţii de cultură din Galaţi, unde s-au rugat şi s-au închinat la Sfintele Icoane.

Pr. Rareş Bucur

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook