Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După ce săptămâna trecută peste 70 de preoţi şi credincioşi brăileni au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, astăzi, 24 noiembrie, 25 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” din Galaţi şi 20 de preoţi şi credincioşi din muncipiul Galaţi, riguros selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge, au organizat o nouă acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor.

Campania de donare de sânge la care au participat astăzi elevii seminarişti, preoţii şi credincioşii gălăţeni se întemeiază şi pe buna cooperare pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos o are cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, această instituţie medicală asigurând de fiecare dată, atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

Participanţii la această faptă bună au dorit ca, în această perioadă în care ne pregătim pentru sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul seminarului gălăţean şi al municipiului Galaţi, să aducă un sprijin real semenilor lor.

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos se înscriu în cadrul campaniei inițiate în nul 2014 de Patriarhia Română: Donează sânge, salvează o viață!

În funcţie de necesitate şi disponibilitate, donarea de sânge organizată în Eparhia Dunării de Jos va continua şi în perioada următoare.

O singură unitate de sânge donată poate salva până la 3 vieţi. Deşi cererea spitalelor este din ce în ce mai mare, în România, statistic, sunt 1,8% donatori, iar în perioada de pandemie numărul donatorilor de sânge a scazut foarte mult.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook