Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc se numără şi cinstirea, cu deosebită evlavie a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul unei parohii din urbea gălăţeană.

Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în perioada 22-26 noiembrie 2022, Parohia „Pogorârea Sfântului Duhul şi Sfântul Stelian“ din municipiul Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de ajutorare a celor 60 de persoane asistate în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ al parohiei, dar şi a altor semeni din instituţii de ocrotire socială.

Astfel, grupuri de elevi de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“, Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” şi de la Colegiul „Al. I. Cuza“ din Galaţi au desfăşurat programe cultural-artistice în cadrul cărora au interpretat cântece religioase şi patriotice, au recitat poezii şi au purtat un dialog social cu asistaţii centrului.

În ziua de prăznuire a ocrotitorului acestei biserici, Sfânta Liturghie a fost  săvârşit ă de către protoiereul de Galaţi, preotul Valentin Rădoi, împreună cu un sobor de preoţi din municipiul Galaţi.

La slujbă, alături de credincioşii parohiei au participat asistaţii Centrului social, un grup de copii ucraineni însoţiţi de voluntari şi reprezentanţi ai Crucii Roşii, filiala Galaţi, precum şi copiii unei clase de la Şcoala Gimnazială nr. 22 din Galaţi, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiţi la momentul cuvenit cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, părintele protoiereu a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi a ţinut un cuvânat de învăţătură despre viaţa Sfântului Stelian şi lucrarea misionară deosebită de la această parohie gălăţeană.

Slujirea din biserică s-a încheiat cu premirea a patru tineri olimpici, proveniţi din familii modeste, şi oferirea de pachete cu cărţi, iconiţe şi dulciuri tuturor copiilor prezenţi la slujbă.

 La final, persoanele asistate au fost invitate la agapa frăţească în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, situat în imediata apropiere a locaşului de cult.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook