Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În calendarul manifestărilor cultural-misionare organizate cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc, se înscrie şi organizarea tradiţionalului concert de muzică bisericească, patriotică şi tradiţională românească intitulat „Rugăciune, cânt şi dor“.

Evenimentul, găzduit în seara zilei de 28 noiembrie de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din municipiul Galaţi, s-a desfăşurat cu binecuvântare şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Serbarea tinerilor artişti a reunit pe scena onorantă a acestei instituţii de cultură gălăţene elevii seminarişti de la clasele primare şi gimnaziale, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei”,  Corul „Camerata Juventus“ şi Ansamblul Kalofonis.

Programul propus de elevii seminarişti a cuprins piese corale, cântece patriotice, recitări de poezii şi momente de folclor autentic care au adus în sufletele celor câteva sute de participanţi pace, bucurie, voie bună şi multă sensibilitate.

Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru organizarea acestui eveniment de excepţie, pe care l-a numit ”priveghere” şi o lecţie a supremei înţelepciuni.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat câteva trăsături ale sfinților isihaşti comemorați în acest an, evidențiind modalitățile prin care aceștia au reușit să-și lumineze viața, depărtându-se de întunericul pătruns în această lume și aducând în jurul lor lumină, sfinţenie şi comuniune frăţească.

Totodată, ierarhul locului a arătat că educaţia sănătoasă trebuie începută din familie și continuată în școală și apoi pe tot parcursul vieții, iar un exemplu de formare bună îl regăsim la seminariştii gălățeni, costumați în portul tradiţional românesc, un adevărat ”costum al raiului” pe care trebuie să-l admirăm şi să-l promovăm mai des.

La final, publicul gălăţean de toate vârstele, încântat de această seară cultural-artistică, a răsplătit tinerii interpreţi şi profesorii lor cu îndelungate ropote de aplauze.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook