Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 2 noiembrie 2023, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a debutat seria Conferinţelor pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023.

Prima întrunire din cadrul acestor conferinţe preoţeşti s-a desfăşurat în localitatea Pechea, judeţul Galaţi, şi a reunit preoţii din cadrul protopopiatului Covurlui.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitatea Pechea, judeţul Galaţi, situată în vecinătatea sediului administrativ al Protoieriei Covurlui.

La slujba Sfintei Liturghii, împreună cu cei 37 de clerici din acest protopopiat, au participat profesori de religie, cântăreţi bisericeşti şi mulţi copii şi elevi de la unităţile şcolare din comuna Pechea, aceştia oferind răspunsurile liturgice la slujbă.

La momentul cuvenit, mulţi dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, copiii participanţi la eveniment, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional al zonei, au cântat pricesne închinate Maicii Domnului şi au fost invitaţi la agapa frăţească.

Tot în locaşul de cult s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei preoţeşti centrate pe tema Anului comemorativ 2023 şi aşezate sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul!“

Comunicarea din cadrul întrunirii, pregătită special de către un cleric din acest protopopiat şi intitulată „Sf. Cuv. Ioan Damaschin – imnograf, mărturisitor al dreptei credinţe şi teolog al icoanei“, a cuprins texte reprezentative din opera Sfântului Ioan Damaschin, cu caracter practic şi folositor, atat pentru tineri, cât şi pentru persoanele adulte şi vârstnice.

Spre bucuria și admirația celor prezenți, cu prilejul acestei întruniri a fost organizată şi o expoziţie cu obiecte tradiționale românești din colecţia muzeală a parohiei Pechea II.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook