Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din municipiul Brăila a organizat astăzi, 2 noiembrie 2023, o activitate social-filantropică pentru persoanele vârstnice din cadrul Centrului de Asistenţă Paleativă ”Sfânta Maria” din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila.

Preoţii slujitori de la Parohia ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Brăila însoțiți de câțiva consilieri parohiali şi elevi voluntari, au oferit lenjerii şi huse pentru paturi, pilote, feţe de pernă, scutece pentru adulţi, produse igenico-sanitare, scaun cu rotile pentru persoanele cu handicap locomotor şi alte produse, precum şi alimente neperisabile pentru 50 de persoane asistate în acest Centru social.

Produsele şi obiectele dăruite au fost procurate de preoţi, potrivit nevoilor semnalate de reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială din Brăila cu care parohia are un parteneriat de mai mult timp pentru acordarea de sprijin spiritual şi material semenilor nevoiaşi instituţionalizaţi.

După ce au fost pregătite darurile pentru persoanele vârstnice, acestea au fost transportate către Centrul de Asistenţă Paleativă „Sfânta Maria“ – Brăila, Corpul A, unde au fost predate responsabililor de aici pentru a fi oferite persoanelor asistate.

Atât personalul angajat al acestei instituţii, cât şi bătrânii beneficiari s-au bucurat de vizita slujitorilor bisericii şi a copiilor care le-au oferit flori şi au mulţumit pentru grija permanentă şi darurile oferite.

Sprijinul concret oferit astăzi persoanelor de vârsta a treia se înscrie în seria programelor pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în Anul omagial şi comemorativ 2023, precum şi în cele prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Eparhiei Dunării de Jos, şi cele ale hramului Parohiei ”Sf. Arhangheli” din Brăila.

Valoarea ajutoarelor oferite de parohia brăileană prin această activitate filantropică a fost de 12.500 lei şi este o continuarea a sprijinului oferit de această parohie în luna februarie pentru alţi 50 de beneficiari din cadrul respectivului Centru social.

⁕⁕⁕

Centrul de Asistenţă Paleativă „Sfânta Maria“ din localitatea Baldovineşti, judeţul Brăila, funcţionează într-un complex de clădiri, structurat pe 5 corpuri A, B, C, D, E cu o capacitate de 200 de locuri.

Obiectul de activitate al centrului îl constituie îngrijirea persoanelor aflate în situaţii de dificultate, prin asigurarea condiţiilor corespunzătoare de găzduire şi de hrană, asistenţă paleativă, suport emoţinal şi consiliere psihologică.

Personalul este calificat fiind coordonat eficient pe domenii de activitate, pentru a asigura servicii de calitate beneficiarilor centrului respectiv, precum întreţinere personală, servicii de îngrijire de specialitate şi medicale şi activităţi pentru promovarea vieţii active.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook