Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântului Ierarh Nectarie, sărbătorit în fiecare an de Biserica Ortodoxă la data de 9 noiembrie, a fost cinstit în Eparhia Dunării de Jos în cadrul programului pastoral-misionar şi social-filantropic „Sfinţii – ajutători în încercări şi necazuri“.

Devenit deja o tradiţie, acest program dedicat Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi şi al întregii Românii, a reunit astăzi preoţi slujitori din Administraţia eparhială şi din instituţiile sociale ale Bisericii în Capela din curtea Spitalul Clinic Județean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei“ din municipiul Galaţi la slujba Sfintei Liturghii şi la Taina Sfântului Maslu.

Cu acest prilej, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, a fost adusă în procesiune icoana cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Lucrarea Bisericii prin preoţi a chemat la rugăciune, în jurul sfintelor moaşte, o mulţime de credincioşi bolnavi, internaţi în această instituţie medicală, dar şi din afara ei, precum şi cadre medicale.

La final, după ce credincioşii s-au închinat cu evlavie la sfintele moaşte şi au fost unşi cu untdelemn sfinţit, preoţii, purtând pe braţe icoana cu sfintele moaşte, au vizitat bolnavii din spital, aducându-le alinare în suferinţă şi oferindu-le câte o carte de rugăciune şi câte o iconiţă cu chipul Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook