Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 noiembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a încheiat seria conferinţelor preoţeşti corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului 2023 cu întrunirea preoților din cadrul protopopiatului Brăila.

Cu acest prilej,  a fost adusă spre cinstire, din patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale, racla ce curpinde un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în biserica „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila.

La slujbă au participat preoţii din cadrul protopopiatului Brăila, dar şi elevi, profesori de religiei şi cântăreţii bisericeşti din parohiile acestui protopopiat.

Toţi mirenii prezenţi la slujbă au oferit răspunsurile liturgice, iar la chinonic elevii îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional românesc şi cântăreţii bisericeşti au interpretat o salbă de pricesne închinate Maicii Domnului.

Mulţi dintre copii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine, iar după Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop Casian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa şi opera Sfântului Ioan Hrisostom şi a oferit mai multe sfaturi duhovniceşti celor prezenţi, având ca izvor sursa inepuizabilă de bogăție spirituală şi de învățătură morală a acestui mare ierarh antiohian.

Lucrările propriu-zise ale şedinţei, prezidate de chiriarhul Dunării de Jos, au fost aşezate sub genericul „Toată suflarea să laude pe Domnul!“ şi s-au desfăşurat tot în locaşul de cult.

În cadrul conferinţei au fost făcute propuneri concrete şi au fost trasate principalele coordonate cu privire la programele liturgice, pastorale, social-filantropice şi cultural-educaţionale ce se vor desfăşura în Galați și Brăila cu prilejul cinstirii Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii spirituali ai celor două municipii de la Dunăre.

La final, Înaltpreasfinţia Sa le-a oferit daruri copiilor şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook