Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc se numără şi cinstirea, cu deosebită evlavie a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul unei parohii din urbea gălăţeană.

Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în perioada 22-26 noiembrie 2022, Parohia „Pogorârea Sfântului Duhul şi Sfântul Stelian“ din municipiul Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de ajutorare a celor 60 de persoane asistate în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ al parohiei, dar şi a altor semeni din instituţii de ocrotire socială.

În ziua de prăznuire a ocrotitorului acestei biserici, Sfânta Liturghie a fost  săvârşită de către preoţii acestei parohii.

La slujbă, alături de credincioşii parohiei au participat asistaţii Centrului social şi foarte mulţi copii şi elevi din Galaţi, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie, a fost transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi  fost ţinut un cuvânat de învăţătură despre viaţa Sfântului Stelian şi lucrarea misionară de la această parohie gălăţeană.

În continuare, grupuri de elevi de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“ şi elevi de la Scoala nr. 22 din Galaţi au desfăşurat un program cultural-artistice în cadrul căruia au interpretat cântece religioase şi patriotice, au recitat poezii şi au purtat un dialog cu asistaţii centrului.

În acest cadru de sărbătoare, atât elevii care s-au evidenţiat la concursul „Chipul bunicilor în inima nepoţilor“, organizat de parohie în perioada premergătoare hramului, cât şi ceilalţi copii prezenţi la sluijbă astăzi, au primit diplome, pachete cu cărţi, iconiţe şi dulciuri.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook