Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 7 octombrie a.c., la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Galaţi a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, întrunirea trimestrială a preoţilor care activează în slujirea social-filantropică şi misionară, în judeţele Galaţi şi Brăila. Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la capela „Sfântul Spiridon”, a Spitalului TBC-Galaţi, la care au coliturghisit preoţii susmenţionaţi, împreună cu pc. pr. consilier Ionel Rotaru, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian.

Întrunirea prezidată de chiriarhul Dunării de Jos a debutat în sala de consiliu a Spitalului TBC-Galaţi, cu prezentarea de către pc. pr. Gabriel Vasilescu de la Spitalul Judeţean Braila şi pc. pr. Costel Dumnbravă de la Spitalul Elisabeta Doamna-Galaţi a referatelor cu tema „Comunicare şi comuniune-rugăciune şi jertfelnicie”.

Pe ordinea de zi s-au aflat aspecte pastorale, misionare, social-filantropice şi administrative, legate de activitatea celor implicaţi, pentru a veni cât mai concret şi ritmic, prin programe şi parteneriate cu alte instituţii, în sprijinul persoanelor defavorizate.

De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a subliniat importanţa slujirii şi misiunii pe care o au preoţii în plan social, prin prezenţa continuă jertfelnică şi plină de iubire, arătată tuturor celor aflaţi în nevoi.

În cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos activează în prezent 19 preoţi capelani, dintre care: 8 în spitale, 3 în penitenciare, 4 în unităţi militare şi 4 pentru persoanele cu dizabilităţi.

La final, bolnavi au fost vizitati de preoţii prezenţi la întrunire şi li s-au oferit daruri de suflet constând din reviste „Călăuza Ortodoxă”, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook