Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 21 octombrie a.c. noua biserică a parohiei Polizeşti, protopopiatul Însurăţei, a fost târnosită. IPS Casian înconjurat de diaconi şi de preoți de la parohiile din apropiere a sfinţit altarul, icoanele, catapeteasma si pereţii lăcaşului dumnezeiesc.

Tot astăzi ierarhul Dunării de Jos a hirotonit un tânăr teolog intru diacon, după ce in prealabil s-a rugat pentru el si soția lui în altar.

A urmat Sfânta Liturghie care s-a săvârşit afară pe o scenă special amenajată pentru acest eveniment. În acest timp, aşa cum este rânduiala în Biserica Ortodoxă, credincioşii au intrat în liniște şi cu bunăcuviinţă să se închine înainte sfintei mese în altar.

A fost zi de mare sărbătoare în satul Polizeşti, oamenii venind in număr mare, chiar şi din localitățile din împrejurimi. Comunitatea de aici este una foarte mică, formată din 70 de familii în care majoritatea sunt bătrâni. Construcţia bisericii a durat şapte ani şi de ridicarea acesteia s-a îngrijit harnicul preot Ciobotaru Lucian, paroh la biserica din Stăncuţa, dar care are în grijă şi alte două sate mai mici: Polizeşti şi Stanca.

Pe locul actualei locăş de cult a existat o altă bisericuţă, care a fost arsă din temelii la sfârşitul secolului al XIX-lea de către turcii căre ocupaseră aceste teritorii. De aproximativ 200 de ani locuitorii Polizeştiului nu au mai avut biserică, mergând la slujbe trei kilometri până în satele vecine.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook