Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 12.10. 2012, la sărbătoarea Sfinţilor Mucenici Prov, Tarah şi Andronic,  în parohia Tuluceşti  un sobor de 7 preoţi din cadrul Protoieriei Galaţi a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din localitate, după care, în contextul Anului omagial dedicat Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor, a fost oficiată şi slujba Sfântului Maslu.

La evenimentul liturgic, misionar şi social-filantropic au participat peste 200 de credincioşi care, după ce au fost unşi cu untdelemn sfinţit, au fost mângâiaţi şi cu mici daruri de suflet, precum „Carte de rugăciuni pentru bolnavi“, editată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, revista eparhială „Călăuza ortodoxă“ şi iconiţe.

Copiii implicaţi activ în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, însoţiţi de profesorii şi învăţătorii lor, s-au unit cu cântăreţii bisericeşti oferind răspunsurile liturgice la strană.

Slujirea sfinţitoare din biserică a fost prelungită în slujirea medicală prin aportul adus de medicii din  caravana medicală a Centrului Medical „Irina“ care au oferit consultaţii gratuite tuturor celor bătrâni şi bolnavi, fără sprijin şi lipsiţi de posibilităţi materiale.

De asemenea, în urma consultaţiilor de specialitate şi a tratamentelor prescrise  au fost oferite şi medicamente gratuite.

La final, preoţii slujitori împreună cu membrii Consiliului şi Comitetului parohial au vizitat la domiciliu persoanele vârstnice şi nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei, oferindu-le asistenţă religioasă şi medicamente.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook