Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la data de 1 octombrie, când Biserica Ortodoxă Română cinsteşte Acoperământul Maicii Domnului, este sărbătorită şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Această dublă sărbătoare reprezintă un bun prilej pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul parohiei gălăţene „Pogorârea Sfântului Duh“ să organizeze ample activităţi cu caracter misionar şi social-filantropic.

În acest context, şi anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, mai multe instituţii de învăţământ şi social-filantropice din municipiu, în cooperare cu Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“, au participat la un bogat program cultural, misionar şi filantropic îndreptat spre cei 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială, care primec îngrijiri speciale în cadrul centrului.

La aceştia s-au adăugat şi 20 de persoane asistate din cadrul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea, jud. Galaţi.

În deschiderea evenimentului, un sobor de preoţi slujitori în instituţiile sociale ale Eparhie au oficiat o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile primite, precum şi parastasul pentru ostenitorii şi beneficiarii programelor instituţiei, trecuţi la Domnul.

În continuare, un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ au interpretat cântări religioase închinate Maicii Domnului.

La finele programului liturgic, reprezentanţi ai Asociaţiei Diabeticilor din Galaţi au susţinut o sesiune de informare asupra diabetului, au împărţit materale informative şi au măsurat glicemia persoanelor vârstnice.

Evenimentul a continuat cu un scurt program cultural-artistic, în care tineri elevi de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ au recitat poezii şi au interpretat cântece specifice momentului aniversar, iar bătrânii au prezentat acestora şi întregii asistenţe lucrul mâinilor lor: broderii, ţesături şi obiecte de artizanat.

De asemenea, câteva doamne din Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe din România – filiala Galaţi au oferit persoanelor vârstnice daruri de medicamente şi produse de  îngrijire şi igienă personală.

La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă creştină.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook