Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 19 octombrie 2016, la Centrul eparhial din Galaţi a avut loc o întrunire consultativă cu responsabilii protopopeşti ai birourilor de cateheză din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Întrunirea s-a desfăşurat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La masa dezbaterilor au fost analizate, pe de o parte, modalităţi concrete de aplicare, la nivelul parohiilor, a propunerilor  şi proiectelor tinerilor de la Bucureşti, cu privire la reorganizarea programelor de cateheză parohială şi a atelierelor de creaţie/lucru cu copiii şi tinerii.

Pe de altă parte au fost dezbătute o serie de propuneri de programe educaţionale şi social-filantropice menite să pregătească sărbătorile Sf. Apostol Andrei, la Galaţi, a Sf. Ierarh Nicolae, la Brăila, precum şi a marelui Praznic al Naşterii Domnului.

Nota comună a acestor programe a constitui-o voluntariatul tinerilor,  atât de necesar în buna desfăşurare a activităţilor sociale îndreptate acum către familiile sinistrate din centrul judeţului Galaţi, dar şi a celorlalte multiple solicitări educaţionale, misionare şi gospodăreşti, la nivelul parohiilor.

La întrunirea de astăzi au participat cei 8 responsabili cu cateheza din cele 8 protoierii ale Eparhiei Dunării de Jos, însoţiţi de câte un tânăr, reprezentanţi ai grupelor de tineri din parohii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook