Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Programele social - filantropice îndreptate către familiile inundate din centrul judeţului Galaţi au continuat şi astăzi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, duminică, 23 octombrie, la finalul Sfintei Liturghii, copiii sinistraţi din parohiile Pechea, Slobozia Conachi, Cuza-Vodă şi Izvoarele au primit îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru iarnă  în valoare de cca 38.000 lei.

Banii provin din fondul de 50.000 lei alocat familiilor sinistrate de către Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Luni, 24 octombrie 2016, prin implicarea unor preoţi din cadrul Protopopiatului Tecuci, în zonele inundate din localitatea Pechea a fost organizat un prim transport de lemne. Acestea au fost manevrate şi pregătite pentru foc de voluntarii care i-au însoţit pe preoţi.

De asemenea, pe baza unei liste întocmite de preoţii parohi, în localităţile Pechea şi Cuza-Vodă au fost distribuite cca 10 tone de cereale - grâu şi porumb - rezultatul unei colecte realizate la nivelul protopopiatului Tecuci, dar şi a altor parohii din cadrul protopopiatului Covurlui (parohia Nămoloasa).

La prânz, familiile aflate în dificultate au primit din partea preoţilor şi a voluntarilor pachete cu hrană caldă şi alte alimente neperisabile.

Toate aceste activităţi s-au desfăşurat cu sprijinul celor 30 de voluntari din zona Tecuciului care ajută persoanele sinistrate la decolmatarea caselor şi la spălarea şi recondiţionarea, pe cât este posibil, a obiectelor de mobilier şi uz casnic din locuinţele afectate.

Programele de întrajutorare vor continua şi în zilele următoare cu alte transporturi de lemne pentru foc, cereale, mobilier, alimente neperisabile şi articole de igienă personală.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook