Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca urmare a dezinformării create de unii reprezentanţi ai mass-media cu privire la cele întâmplate în 27 octombrie a.c. în localitatea Măraşu, judeţul Brăila, cu participanţii la hramul bisericii parohiale, facem următoarele precizări:

1. Orice sărbătoare de hram este urmată, în virtutea tradiţiei, de o agapă creştinească la care ia parte întreaga comunitate;

2. Localitatea Măraşu se află într-o zonă în care predomină produsele naturale iar hrana preparată pentru masa de hram, pregătită cu multă atenţie, se află la un ridicat nivel calitativ, lucru constatat şi de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare, Brăila.

Din nefericire, o parte dintre copiii participanţi la agapă au consumat în exces  mâncare şi băuturi carbogazoase, lucru care a dus la o senzaţie de disconfort digestiv cu manifestare de moment, fără urmări grave care să necesite spitalizare.

De altfel, copiii s-au întors acasă în aceeaşi zi şi au fost apţi pentru participarea efectivă la cursurile din data de 28 octombrie c.

În încheiere, constatăm şi dorim să precizăm necesitatea ca toţi slujitorii şi responsabilii de la parohii să ia toate măsurile cu privire la protecţia  sănătăţii oamenilor şi, în mod special, a copiilor, preparând hrana în condiţii de maximă siguranţă, cu certificate de calitate în cazul produselor achiziţionate din comerţ, păstrând probele de hrană conform normelor legale în vigoare.

Este preferabil ca în astfel de situaţii să fie evitate cât mai mult alimentele/băuturile care au în compoziţia lor un număr mare de aditivi alimentari.

Mulţumim lui Dumnezeu că, în momentul de faţă, toţi copiii se află într-o stare bună de sănătate şi că au revenit în mijlocul familiilor lor!

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook