Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Sala „Melchisedec Ştefănescu“ din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat astăzi, 23 octombrie, întrunirea preoţilor responsabili de cateheza parohială din cele opt protopopiate ale Arhiepiscopiei.

Întâlnirea a fost organizată de Biroul de cateheză şi activităţi cu tineretul din cadrul Centrului eparhial şi a reunit aproximativ 100 de preoţi care desfășoară constant activități cu tinerii.

 La întrunire a fost prezent şi Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în deschiderea evenimentului, s-a rugat Milostivului Dumnezeu pentru binecuvântarea și tot ajutorul slujitorilor sfintelor altare, a familiilor acestora, a tinerilor din parohii și a voluntarilor care sprijină frecvent activitățile bisericești dedicate tinerilor.

În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre frumoasa şi necesara implicare a preoților, mai ales a celor de la sate, în organizarea și desfășurarea de activități pentru tineri în perioadele de vacanţe şcolare, dar şi pe parcursul întregului an.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța semănării Cuvântului lui Dumnezeu în sufletele și în inimile celor mai tineri dintre semenii noştri, prin utilizarea de metode  potrivite, în centrul cărora trebuie să fie Sfânta Liturghie.

În cadrul discuțiilor a fost făcută o retrospectivă a activităţilor de tineret care s-au desfăşurat pe parcursul acestui an în Eparhia Dunării de Jos, au fost proiectate activităţile ce urmează a se desfăşura în anul 2020 în contextul „Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor“ şi au fost definitivate programele cultural-artistice şi educativ ce se vor realiza în acest an în perioada sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii celor două municipii ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

În continuare, preoții participanți au fost împărțiți în zece grupe de lucru în vederea identificării oportunităţilor pentru dinamizarea activităţilor în care pot fi implicaţi tinerii de la parohie, în cadrul programelor formale şi non-formale, educaţionale, culturale, misionare şi social-filantropice.

La final, preoții au avut scurte intervenţii în care au prezentat propuneri pentru rezolvarea dificultăților apărute în organizarea și motivarea grupurilor catehetice parohiale.

Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook