Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 19-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de slujitorii acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică de la Sfântul Luca, capitolul 6, versetele de la 31 la 36, în care se vorbește despre iubirea pe care trebuie să o manifestăm față de vrășmașii noștri.

 „Doar în condiţii de iertare putem să-L păstrăm pe Mântuitorul şi în noi şi între noi, în viaţa particulară şi cea comunitară, în familie, la serviciu, pe stradă, în boală, pe patul spitalului, oriunde şi oricând, căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur că cel ce împlineşte porunca iubirii de vrăjmaşi nu are duşmani. Noi dacă ştim că avem duşmani, trebuie să începem să-i iubim, să-i căutăm, să le cerem iertare, să le facem bine, chiar dacă ei ne-au făcut rău şi să ne rugăm pentru ei. [...]

Să împlinim porunca iubirii la care am fost chemaţi şi să urmăm înţelepciunea evanghelică, duhovnicească, creştinească şi socială care era o normă cândva la străbunii noştri şi la cei mai apropiaţi, dar şi la foarte mulţi dintre noi. Evanghelia de astăzi se rezumă în rezultatul iubirii aşa cum a spus poporul: «Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face»“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook