Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a 20-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de slujitorii acestui sfânt locaş.

În cadrul slujbei, cucernicul diacon Daniel Bejan a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei cu hramul „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou“ din cartierul gălăţean Dimitrie Cantemir.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa vorbit despre viaţa şi scrieriile Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca, pomenit astăzi de Biserica Ortodoxă şi a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică, de la Sfântul Luca, capitolul 7, versetele de la 11 la 16, în care este relatată minunea învierii fiului văduvei din Nain.

Ierarhul Dunării de Jos a arătat că viaţa biruieşte moartea atunci când Domnul Hristos intervine, iar ajutorului pe care îl primim de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos în grelele încercări prin care trecem, poate veni chiar şi atunci când credem că nu mai putem face nimic.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a amintit celor prezenţi că astăzi se împlinesc 30 de ani de la trecerea la cele veşnice a marelui duhovnic român, părintele ieroschimonah Paisie Olaru de la Sihla şi Sihăstria, evidenţiind câteva trăsături definitorii din viaţa şi lucrarea duhovnicească de excepţie ale Părintelui Paisie. 

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook