Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul declarării anului 2021 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul comemorativ al celor adormiţi în Domnul“, duminică, 24 octombrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din localitatea gălăţeană Tudor Vladimirescu, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc slujba de sfinţire a monumentului dedicat eroilor din această localitate.

În ultima perioadă de timp, prin implicarea preotului paroh Mihai Smadu, au fost efectuate o serie de lucrări de renovare, înfrumuseţare şi punere în valoare a respectivului monument din curtea bisericii. Lucrările au constat în curăţarea şi şlefuire soclului de piatră şi aplicarea unui tratament împotriva intemperiilor vremii, precum şi recondiţionarea statuii care înfăţişează un soldat pe câmpul de luptă.

De asemenea, prin stradania mai multor credincioşi au fost identificate alte 250 de nume ale eroilor şi trecuţi pe plăcile comemorative. Pentru a completa monumentul cu lista nouă de eroi, a fost achiziţionată marmură de Ruşchiţa, asemănătoare cu cea veche. Marmura a fost prelucrată de un fiu al satului, care s-a ocupat de debitarea, montarea şi înscrierea prin sablare a numelor.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de un sobor de preoţi din protopopiatul Covurlui în prezenţa autorităţilor locale, a reprezentanţilor Asociatiei Cultul Eroilor „Regina Maria“, filiala Bucureşti şi filiala Galaţi, ofiţeri din cadrul Armatei Române şi numeroşi credincioşi.

Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă de pomenire pentru eroii din localitate care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea credinţei şi a patriei.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook