Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 1 octombrie, când în Biserica Ortodoxă Română se face pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, noul schit „Acoperământul Maicii Domnului“ şi „Sfântul Ierarh Luca al Crimeii“, din judeţul Galaţi, a îmbrăcat haină de sărbătoare cu prilejul hramului.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos la altarul de vară amenajat în incinta aşezământului monahal.

La slujbă au fost prezenți preoți, numeroşi copii şicredincioşi din localităţile învecinate.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a citit Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat semnificaţia sărbătorii de astăzi, evidenţiind ajutorul pe care îl primim de la Dumnezeu prin mijlocirea Maicii Domnului.

La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârșit în noua bisericăa schitului Parastasul pentru donatorii şi binefăcătorii acestei noi vetre monahale, trecuţi la cele veşnice.

Noul locaş de cult se constuieşte prin contribuţia deosebită a Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului“ – Cudalbi pe un teren situat în extravilanul comunei Frumuşiţa, judeţul Galaţi, donat de către o familie de credincioşi din Bucureşti.

Până în prezent,cu sprijinul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi strădania maicii stareţe, stravrofora Mariani Popa, au fost realizate drumului de acces către schit şi alimentarea cu apă, lucrări pentru sistematizarea şi amenajarea curţii interioare şi alimentarea cu energie electrică, în continuare efectuându-se lucrări ample de construcţie la noua biserică, la paraclisul de varăşi la celelalte clădiri din incinta ansamblului mănăstiresc.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook