Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 6 octombrie 2022, la sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat şedinţa de constituire a Adunării generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhia Dunării de Jos pentru un nou mandat de patru ani.

Şedinţa s-a desfăşurat în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului Eparhial, şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rostirea rugăciunii, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre rolul important al rugăciunii şi al filantropiei, reliefând lucrarea deosebită pe care această instituţie bisericească o are în sprijinirea membrilor săi care au nevoie de ajutor.

Ierarhul locului a arătat că prin lucrarea misionară a acestei instituţii se manifestă unitatea şi solidaritatea creştină atât de necesare în zilele noastre.

Preşedintele C.A.R.-ului, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie din ultimii opt ani. În această perioadă, pentru susţinerea şi rezolvarea tuturor solicitărilor de ajutor, plafonul de împrumut a fost majorat, iar dobânda pentru restituirea împrumutului a rămas la cea mai mică referinţă.

De asemenea, s-a constatat o creştere a numărului de membri înscrişi şi a posibilităţii de rezolvare a solictărilor de ajutor prin îmrumuturi.

În continuare, a avut loc alegerea celor cinci membri ai Consiliului director, a celor trei membri ai Comisiei de Cenzori şi a preşedintelui acestei organizaţii. Preotul Valentin Rădoi, slujitor la parohia „Sfinţii Împăraţi“ din municipiul Galaţi şi protoiereu de Galaţi, este noul preşedinte al acestei instituţii cu scop misionar pentru următoarea perioadă de patru ani.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc, între acestea numărându-se majorarea plafonul pentru ajutoarele sociale şi copiii bolnavi de cancer.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor. Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al C.A.R., cu binecuvântarea şi îndrumarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situații şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook