Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între programele mari prin care se oferă ajutor sinistraţilor din judeţul Galaţi se numără şi cele implementat în aceste zile de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu sprijinul unor eparhii din ţară şi din străinătate, prin care atât copiii, cât şi membrii familiilor sinistrate primesc articole noi de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru sezonul rece care se apropie.

După ce zilele trecute mai multe tiruri cu lemne de fag au ajuns în zona afectată de inundaţii şi au fost distribuite la casele sinistraţilor, astăzi, 11 octombrie,  a continuat distribuirea articolelelor vestimentare noi pentru copiii şi pentru adulţii din familiile sinistrate.

Transportul cu haine şi încălţăminte pentru cei 1500 de beneficiari adulţi a ajuns în judeţul Galaţi, iar după ce toate produsele au fost descărcat în Sala de sport din localitatea Slobozia Conachi, acestea au fost preluate de reprezentanţi ai celor trei protopopiate afectate de inundaţii, respectiv Covurlui, Tecuci şi Târgu Bujor, pentru a fi distribuite în comunităţile sinistrate.

Tot astăzi, în localităţile Cudalbi şi Suhurlui din judeţul Galaţi s-a desfăşurat programul dedicat îmbrăcării copiilor pentru a merge la şcoală.

La orele prânzului, însoţiţi de părinţii lor, de preoţii din parohiile de care aparţin şi de profesorii de la unităţile şcolare, peste 120 de copii din aceaste două localităţi au venit cu mare entuziasm la bisericile parohiale pentru a-şi lua darurile pregătite special pentru ei.

Şi de această dată, bucuria şi mulţumirea sinceră s-au putut observa pe chipurile părinţilor şi ale copiilor care au beneficiat astăzi de sprijinul oferit de Biserică.

Numai prin acest program eparhial, 600 de copii au beneficit de articole vestimentare şi încălţăminte, iar faptele cele bune şi luminoase izvorâte din iubirea milostivă faţă de semenii noştri aflaţi în grele încercări, presărate în aceste patru săptămâni dificile, ne oferă tuturor speranţa şi încrederea că împreună putem trece mult mai uşor peste obstacolele vieţii.

 Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook