Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva reprezintă pentru clerul şi credincioşii din Arhiepiscopia Dunării de Jos prilej de bucurie duhovnicească, de evlavie şi de rugăciune stăruitoare mai ales acolo unde locaşurile de cult o au ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta de la Iaşi.

Astăzi, 13 octombrie 2024, în duminica a 21 a după Rusalii şi în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Parascheva“ din municipiul Galaţi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența multor credincioși.

Numeroşii credincioşi care au participat la Sfânta Liturghie de la impunătoarea biserică gălăţeană închinată Sfintei Parascheva au demonstrat încă odată că această sfântă este una dintre sfinţii cei mai iubiţi în poporul român.

În cuvântul de învăţătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Luca în care ni se prezintă una dintre cele mai frumoase pilde rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi anume, Pilda Semănătorului.

De asemenea, ierarhul a vorbit despre viaţa Sfintei Parascheva, evidenţiind totodată evlavia deosebită pe care românii o au faţă de această sfântă.

La momentul cuvenit, mulți copii de la unităţile şcolare din această parohie au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba Parastasului pentru clericii şi cântăreţii bisericeşti înmormântaţi în cimitirul parohial de lângă biserică, precum şi pentru ctitorii şi binefăcătorii locaşului de cult trecuţi la cele veşnice.

În prezent, biserica ”Sfânta Cuv. Parascheva” din Galaţi se află la stadiul de finisări interioare şi exterioare, aceasta fiind una dintre cele mai mari biserici din oraş.

Încă din anul 1998, în cadrul aceleiași parohii funcţionează şi o cantină socială parohială care oferă hrană multor persoane nevoiaşe.

 Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook